Thom van Hoek

www.thomvhoek.eu

Profiel
Locatie: Amsterdam
Discipline: Beeldende kunst, fotografie
Geboortejaar: 1990

Wie is Thom?
Mijn naam is Thom van Hoek (Rotterdam, 1990) en ik maak tijdelijke sculpturen en fotografie. Met mijn werk nodig ik mensen uit om in te zoomen op de natuur en haar vergankelijkheid, aangezien zowel het verdiepen in kunst als in de natuur kan leiden tot een bepaalde bewustwording. Mijn fotografie richt zich veelal op de gelaagdheid van onze samenleving (het antropoceen) terwijl mijn driedimensionale werk zich meer bezighoudt met klimaatverandering en de tijd inzichtelijk tracht te maken. 

Ik droom al jaren van een platform als De Kunstdragers, waarbij mijn praktijk deels ondersteund zou worden en ik gerust mijn werk kan doen en het verder kan ontwikkelen. Financiële steun kan ik goed gebruiken, aangezien mijn werk lastig te verkopen is en ik dan minder tijd kwijt zou zijn met subsidieaanvragen – die tijd kan ik dan mooi investeren in het maakproces! Inkomsten zou ik ook kunnen gebruiken om materiaal aan te schaffen (met name alginaat) en om eventueel een deel van de huur van mijn atelier, nu bij HW10 in Amsterdam, te vergoeden.

Wat heeft Thom te bieden?
Als je je aanmeldt als mijn Kunstdrager krijg je een van mijn mooiste recente foto’s cadeau, in beperkte oplage en op hoge kwaliteit uitgeprint én ingelijst. Daarnaast ontvang je enkele nieuwe versies van de kaarsenstandaards, gemaakt van 100% alginaat, uit de serie algiproduxe. Tot slot krijg je maandelijkse updates en kun je langskomen op een atelierbezoek.