José Witteveen

Nog geen Kunstdragers

www.josewitteveen.nl

Profiel
Locatie: Birmingham (momenteel)
Discipline: Fotografie en grafiek
Geboortejaar: 1981

Wie is José?
Tussen de domeinen van grafiek en fotografie, en als een vorm van performance kunst, is mijn werk een samenspel tussen poëtische kwetsbaarheid en de ruwe esthetiek van het stadsleven.

Samenwerking is een integraal onderdeel van mijn praktijk; momenteel ben ik betrokken bij een project genaamd “Orlando”. Deze voortdurende serie is geïnspireerd door Virginia Woolf’s biografische roman “Orlando”, bekend om zijn onconventionele structuur en zijn verkenning van thema’s zoals identiteit, gender en het verstrijken van de tijd, wat een significante rol speelt in mijn werk.

Mijn proces omvat het uitnodigen van mensen die bereid zijn om hun verhalen te delen en hierbij een dialoog te faciliteren over identiteit. Het project heeft als doel de beperkingen van traditionele genderrollen uit te dagen en meer authentieke en vloeiende representaties van gender te bieden. Ik verwerk een documentair element in mijn kunst, waarbij echte onderwerpen en authentieke ervaringen worden onthuld.

Voor mij vormt het gesprek, de ontmoeting en de daaruit voortvloeiende connectie op zichzelf al een kunstwerk. Hieruit ontstaan vervolgens beelden zowel analoog als digitaal, die ik veelal omzet in Toyobo-etsen of blauwdrukken.

Wat heeft José te bieden?
Als gewaardeerde Kunstdrager wil ik mijn oprechte dankbaarheid tonen door je een aantal prints uit mijn collectie op jaarbasis te schenken. Ook zul je regelmatig de gelegenheid krijgen om mee te kijken in de studio/het atelier waar ik werk en zelfs in de camera obscura, via foto’s en filmpjes die de voortgang van mijn werk proces weergeven.

De beelden/concepten worden slechts in beperkte oplages vervaardigd. Als Kunstdrager heb je het voorrecht om als eerste een keuze te maken uit mijn nieuwste prints.

Wanneer je in Rome bent kan ik je uitnodigen voor een koffie in Pigneto, het is de buurt waar ik woon die nog niet ontdekt is door de toeristen, maar waar vele kunstenaarsinitiatieven en kunstenaars zich gevestigd hebben.

Indien de omstandigheden het toelaten, ben ik ook verheugd je persoonlijk in Nederland te bezoeken, en met je van gedachten te wisselen. Je steun wordt zeer gewaardeerd en zal een blijvende impact hebben op mijn beroepspraktijk.

Op mijn Instagram-pagina kun je mijn werk bekijken waar ik bijna dagelijks updates post over de projecten, samenwerkingen en kunstresidenties.